Kaasmakerij

Rauwmelkse kaas van Kleikracht

Hoe wordt onze Rauwmelkse kaas gemaakt

Onze bekroonde kaas is biologische rauwmelkse kaas

Dat houdt in dat we de melk rauw verwerken tot kaas en dus niet pasteuriseren. Pasteuriseren is een proces waarbij de melk zeer kort wordt verhit. Op deze manier komt de rouwmelkse kaas tot stand.


Boerenkaas - biologische kaas

De kaasmakerij is op onze eigen boerderij, ook dat maakt de biologische kaas tot echte boerenkaas. We maken gebruik van dierlijk stremsel, onze biologische kaas is dus niet vegetarisch.     


Boerenkaas heeft  een meer uitgesproken smaak, die verschilt van boerderij tot boerderij. Dat komt door de bereiding, maar ook door de bodem en het soort gras dat de koeien eten. Naast de naturelkaas voegen wij ook kruiden toe, wat onze biologische kaas nog specialer maakt.


Speciale biologische kaas

We verkopen brandnetelkaas, fenegriek, Italiaanse mix, paprika-knoflook, komijn, kruidnagel en nog veel meer! Kom proeven in onze boerderijwinkel!

Share by: